Annonse

DinSide | Studio

Strømkunder føler seg lurt

En ny undersøkelse viser at hver femte strømkunde vurderer å bytte selskap, mens fire av ti mener de ble lurt da de inngikk strømavtale.

Den årlige undersøkelsen er utført av Extended Performance Satisfaction Index Rating (Epsi Rating) og Norstat, og er den 14. i rekken, skriver Aftenposten.

Undersøkelsen viser blant annet at privatkundene i snitt er omtrent like tilfredse som på samme tid i fjor, at lojaliteten ligger på stedet hvil, og som i fjor svarer hver femte strømkunde at de vurderer å bytte strømleverandør.

Ni av ti strømkunder vet hvilken strømavtale de har, noe som er en betydelig høyere andel enn for bare noen år tilbake.

– Strømpriskrisen har ført til økt oppmerksomhet om strøm, skriver juridisk seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet i en epost til avisen.

– Det er dessverre likevel liten grunn til å friskmelde strømmarkedet. Fire av ti sier i våre undersøkelser at de har opplevd å bli lurt da de kjøpte strøm. En av to har heller ikke byttet avtale de to siste årene, og faren for at de betaler mer enn de må, er stor, skriver han.

Når det gjelder kundetilfredsheten ligger snittet i bransjen på 67,1 (av maks 100), og på toppen ligger NTE (Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk) med en kundetilfredshet på 72,7, mens kundene hos NorgesEnergi er minst fornøyd (61,7).

Neste en firedel, 23 prosent, svarer at de har vært kunde i samme selskap i ti år eller lengre.

(NTB)

Annonse
Advarer mot svindel
ADVARER: Skatteetaten advarer næringsdrivende om svindel. Foto: Lise Åserud / NTB

Advarer mot svindel

Skatteetaten advarer næringsdrivende om svindelforsøk etter å ha fått flere meldinger om at personer med egne foretak har blitt forsøkt svindlet via epost.

Epostene som har blitt sendt ut gir seg ut for å være «refusjon av skatt for næringsdrivende», og har blitt sendt ut til riktig kontaktperson og organisasjonsnummer.

- Det er stadig nye forsøk på svindel. I disse dager spekulerer svindlerne i at «skatterefusjon» kan være kjærkomment, sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten.

Fossen minner om at den beste beskyttelsen mot svindel er å selv gå til skattetaten.no eller altinn.no og logge inn der.

- All vår elektroniske kommunikasjon med skattytere som omfatter sensitive opplysninger skjer innlogget via disse sidene, sier hun.

Avslutningsvis oppfordrer hun mottakere av epostene til å ikke trykke på lenker eller vedlegg, men slette eposten.

(NTB)

Advarer: - Ta hensyn
Foto: NTB

Advarer: - Ta hensyn

Naf oppfordrer bilister til å kjøre forsiktig, da det er ventet vanskelige kjøreforhold og mye nedbør i helgen.

Det er ventet store nedbørsmengder i helgen, etter en periode med kaldt vær. Det kan føre til svert glatte veier.

Rådgiver i Naf, Jan Harry Svendsen, ber folk kjøre forsiktig.

- Hold god avstand, sett ned farten og kjør mykt. Tilpass farten etter forholdene og ta hensyn til brøytemannskapene. Kommer det veldig mye snø bør du vurdere om du i det hele tatt trenger å legge ut på veien, sier han i en pressemelding.

Han sier også at det er viktig å børste snø av taket, slik at snøen ikke kan skli fram ved bremsing og blokkere sikten. I tillegg må man børste bilens lys.

- Skrap rutene og børst bilen fri for snø før du kjører. Ikke glem å rengjør bilens lys. Lys er sikkerhet og det er også med lysene du kommuniserer med annen trafikk. Derfor er det viktig at både for- og baklykter er frie for snø, sier Svendsen.

(NTB)

Annonse
Skrur ned farten
Foto: Daniel Pollard / Shutterstock / NTB

Skrur ned farten

Fredag blir Amsterdam den første byen i Nederland som setter ned farten i nesten alle gater til 30 kilometer i timen. Målet er en tryggere og stillere by.

- Denne fartsgrensen er nødvendig fordi det blir stadig flere folk i byen. Dermed oppstår det også stadig flere trafikkfarlige situasjoner, sier samferdselsbyråd Melanie van der Horst.

I fjor ble det rapportert inn rundt 4800 ulykker der det ble tilkalt ambulanse. Minst 15 mennesker mistet livet.

Den nye fartsgrensen vil gjelde på rundt 80 prosent av byens gater, mens enkelte hovedgater får en fartsgrense på 50 kilometer i timen. Det blir unntak for busser, trikker og drosjer - men bare der de har egne kjørefelt.

Amsterdam vil prioritere sykling og gange. I sentrum er de fleste gatene stengt for biltrafikk. Det er også blitt stadig flere såkalte fietsstraaten i Amsterdam - sykkelgater der bilene er gjester og syklister har førsteretten.

NTB

Trekker yoghurt

Q-Meieriene trekker tilbake Skyr luftig bringebær med müslilokk fordi produktet inneholder gluten og ikke er merket, opplyser Mattilsynet.

- Produktet er i all hovedsak distribuert til Matsentralen Stavanger som har videresendt det til forskjellige organisasjoner i Rogaland. I tillegg er produktet distribuert til noen få butikker i Rogaland. Til sammen er partiet på ca. 1260 enheter, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

Q-Meieriene ber forbrukere som har fått eller kjøpt produktet og som ikke tåler gluten, om ikke å spise produktet.

- For personer som ikke tåler gluten, kan produktet forårsake plager som for eksempel magesmerter, diaré og hodepine, heter det videre.

(NTB)

Annonse