Annonse

DinSide | Studio

Trekker yoghurt

Q-Meieriene trekker tilbake Skyr luftig bringebær med müslilokk fordi produktet inneholder gluten og ikke er merket, opplyser Mattilsynet.

- Produktet er i all hovedsak distribuert til Matsentralen Stavanger som har videresendt det til forskjellige organisasjoner i Rogaland. I tillegg er produktet distribuert til noen få butikker i Rogaland. Til sammen er partiet på ca. 1260 enheter, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

Q-Meieriene ber forbrukere som har fått eller kjøpt produktet og som ikke tåler gluten, om ikke å spise produktet.

- For personer som ikke tåler gluten, kan produktet forårsake plager som for eksempel magesmerter, diaré og hodepine, heter det videre.

(NTB)

Annonse
Turistrekord
Foto: ecstk22 / Shutterstock / NTB

Turistrekord

Over 32,7 millioner mennesker besøkte Hellas i 2023, viser preliminære tall. Turismen brakte inn nærmere 20,5 milliarder euro i inntekter.

Rekorden kom til tross for at sommeren i Hellas ble preget av alvorlige skogbranner som krevde minst 26 menneskeliv, samt en voldsom hetebølge der gradestokken krøp over 46 grader enkelte steder.

Titusenvis av turister måtte evakueres fra Rhodos og Korfu i juli. I september ble deler av Hellas rammet av store oversvømmelser.

De gamle rekordtallene var fra 2019. da 31,3 millioner mennesker besøkte Hellas. Den gang brakte de med seg 18,15 milliarder euro - rundt 210 milliarder kroner med dagens kurs – i inntekter. De endelige tallene fra Hellas' sentralbank kommer i april.

(NTB)

Trøbbel

Trøbbel

Sparebank 1 opplever problemer i hele landet, skriver VG. Kunder får opp feil saldo i nett- og mobilbanken.

- Vi har driftsproblemer som gjør at Sparebank 1-kunder kan oppleve å se feil saldo i nett- og mobilbanken. Vi jobber med feilretting og skal løse problemene så fort som mulig, opplyser pressekontakt Ida Paus i Sparebank 1 til VG.

- Vi beklager ulempene dette medfører for kundene våre, opplyser Paus.

(NTB)

Annonse
Advarer
Foto: NTB

Advarer

9. mars er det duket for fest med Stian Staysman Thorbjørnsen og Vassendgutane i Oslo spektrum.

Arrangementet skal nå være utsolgt, men ifølge Thorbjørnsen er det en del som prøver å selge falske billetter.

- Jeg advarer om folk som selger falske billetter. De dukker ofte opp i kommentarfelt og opererer noen gang under utenlandsk navn, noen ganger bruker de hacka norske kontoer. Det er egentlig ganske lett å oppdage så lenge man har med seg hue. Vær forsiktig, skriver han i en post på Facebook søndag.

Kutter avgiften på snus
Foto: Annika Byrde/NTB

Kutter avgiften på snus

Den svenske regjeringen har blitt enige med støttepartiet Sverigedemokraterna om å kutte avgiftene med snus med 20 prosent.

Det skriver Sverigedemokraterna i en pressemelding, ifølge E24.

Kuttet innebærer at en boks med snus blir tre svenske kroner billigere. Avgiften på snus er allerede lavere enn avgiften på sigaretter på grunn av den lavere helsefaren.

- Helseeffektene varierer mye mellom snus og sigaretter. Sett i lys av dette er det helt rimelig å reflektere den forskjellen i skattepolitikken også, slik at det sunnere alternativet blir tre kroner billigere, sier økonomisk talsperson Oscar Sjöstedt i Sverigedemokraterna.

Samtidig vil regjeringen øke avgiften på andre tobakksvarer, inkludert sigaretter og røyketobakk, med 9 prosent. Høyere avgift skal føre til høyere priser som videre skal bidra til å redusere røyking.

Endringen foreslås å tre i kraft 1. november 2024.

(NTB)

Annonse