Annonse

DinSide | Studio

Comeback for is-klassiker
KLASSIKER: Splitt er tilbake. Foto: Diplom-Is

Comeback for is-klassiker

Den gamle favoritten Splitt fra Diplom-Is har vært ute av produksjon siden 1990. Men nå, 34 år seinere, kommer den tilbake, melder produsenten i en pressemelding, viderebrakt av TV 2.

- Splitt har sine røtter fra det glade 80-tallet, og vi håper å vekke nostalgiske minner hos folk ved å bringe denne tilbake på iskartet, sier merkevaresjef Ingrid Vestnes Arntsen i pressemeldingen.

Den gule og hvite isen føyer seg inn i rekka over istyper som har gjort comeback de siste åra. Av andre kan vi nevne Kræsj Pink, Kjempe Yes, Sitting Original og Drillo-isen. Splitt er ifølge den eldste klassikeren som blir relansert, ifølge Diplom-Is.

For de uinnvidde: Splitt har et saftistrekk av melon på utsiden, og en kjerne av fløteis.

Isen skal være i salg fra og med neste uke, men kan muligens finnes i disken enkelte steder allerede nå, ifølge Diplom-Is.

Annonse
Advarer
Foto: NTB

Advarer

9. mars er det duket for fest med Stian Staysman Thorbjørnsen og Vassendgutane i Oslo spektrum.

Arrangementet skal nå være utsolgt, men ifølge Thorbjørnsen er det en del som prøver å selge falske billetter.

- Jeg advarer om folk som selger falske billetter. De dukker ofte opp i kommentarfelt og opererer noen gang under utenlandsk navn, noen ganger bruker de hacka norske kontoer. Det er egentlig ganske lett å oppdage så lenge man har med seg hue. Vær forsiktig, skriver han i en post på Facebook søndag.

Kutter avgiften på snus
Foto: Annika Byrde/NTB

Kutter avgiften på snus

Den svenske regjeringen har blitt enige med støttepartiet Sverigedemokraterna om å kutte avgiftene med snus med 20 prosent.

Det skriver Sverigedemokraterna i en pressemelding, ifølge E24.

Kuttet innebærer at en boks med snus blir tre svenske kroner billigere. Avgiften på snus er allerede lavere enn avgiften på sigaretter på grunn av den lavere helsefaren.

- Helseeffektene varierer mye mellom snus og sigaretter. Sett i lys av dette er det helt rimelig å reflektere den forskjellen i skattepolitikken også, slik at det sunnere alternativet blir tre kroner billigere, sier økonomisk talsperson Oscar Sjöstedt i Sverigedemokraterna.

Samtidig vil regjeringen øke avgiften på andre tobakksvarer, inkludert sigaretter og røyketobakk, med 9 prosent. Høyere avgift skal føre til høyere priser som videre skal bidra til å redusere røyking.

Endringen foreslås å tre i kraft 1. november 2024.

(NTB)

Annonse
Bytter navn
Foto: Warner Bros. Discovery

Bytter navn

TV-kanalen Max bytter navn til Rex, fordi det skal lanseres en strømmetjeneste som heter Max.

Max hører til mediehuset Warner Bros. Discovery, som i løpet av året skal lansere en strømmetjeneste ved navn Max.

Dermed endrer TV-kanalen ved samme navn, og som ifølge pressemeldingen er «primært tilpasset et mannlig publikum», navn og logo til Rex. Det skjer 19. mars.

Det gjøres det ingen endringer i innholdet, som beskrives som «tilbakelent underholdning» og «litt tøffere TV».

(NTB)

Stuper!
Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Stuper!

I 2023 var den gjennomsnittlige kraftprisen i Norge 64 øre per kilowattime. Det er under halvparten av prisen året før, ifølge NVE.

Den gjennomsnittlige strømprisen i 2022 var på 163 øre per kilowattime.


- Hovedårsaken til prisnedgangen var lavere gasspris og høyere magasinfylling, spesielt i sørlige Norge, sier fungerende avdelingsdirektør Ane Torvanger Brunvoll i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i en pressemelding.

I tillegg var det perioder med mye uregulerbar produksjon fra vann-, vind- og solkraft på kontinentet og i Norden.

Prisforskjellen mellom de norske prisområdene var imidlertid stor.

Gjennomsnittlig årspris i Sørvest-Norge (NO2) var 90 øre per kilowattime, mens den i Sørøst-Norge og Vest-Norge (NO1 og NO5) var på 76 øre per kilowattime. Årsprisen i disse områdene var uansett mer enn halvert sammenlignet med 2022.

I Midt- og Nord-Norge var prisen i fjor noe høyere enn i 2022, men her var prisene likevel lavere enn i Sør-Norge.

(NTB)

Annonse