Annonse

DinSide | Studio

Nordmenn får kontoen tømt
Foto: Berit Roald / NTB

Nordmenn får kontoen tømt

Flere har fått tømt bankkontoene sine som følge av en svindel med bank-ID. Svindlerne utnytter skattemeldingen og sender sms med lenke til skatteoppgjøret.


Lenken går til en falsk nettside som er nær identisk med Skatteetaten sine nettsider, opplyser politiet.

På den falske nettsiden blir man bedt om å oppgi BankID. Så fort man oppgir denne, sitter svindleren med tilgang til bankkontoen din.

– Denne svindelformen er svært profesjonelt utført. Vi ser at ofrene er i alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag. Det er ikke lenger slik at eldre og personer med dårlige IKT-kunnskaper som bedras, det er deg og meg, sier Øystein Andreassen ved Nasjonalt cyberkrimsenter i Kripos.

Han oppfordrer folk til å være på vakt når man får tilsendt lenker på sms eller post, og alltid sjekke nettadressen.

I dette tilfellet er nettadressen skatteetaten.melding.link.

– Oppdager du en slik falsk URL, så må du ikke oppgi BankID, men lukke nettsiden og tipse politiet, sier Andreassen.

(©NTB)

Les hele saken

Bim (23) fikk søsteras lønn

Annonse
Tilbakekalles

Tilbakekalles

Unil tilbakekaller Eldorado kebabsalat med holdbarhet mellom 05.12.2023 og 06.01.2024.

- Det er mistanke om at enkelte av boksene kan inneholde rå kyllingbiter, heter det i pressemeldingen.

Produktet er blitt fjernet fra butikkhyllene, og forbrukere blir bedt om å kaste produktet eller returnere det til butikk for refusjon.

Google sletter inaktive kontoer
Foto: Shutterstock / NTB

Google sletter inaktive kontoer

Google begynner om få dager å slette brukerkontoer som har vært inaktive de siste to årene.

Har du en Google-konto som du ikke har brukt på lenge? Hvis du ønsker å beholde den, bør du i så fall logge deg inn før fredag. Da begynner Google å slette kontoer som har vært inaktive i to år.

Brukere som risikerer å få sine kontoer slettet, skal ha mottatt flere eposter fra Google etter at selskapet i mai i år kunngjorde at inaktive brukerkontoer kommer til å bli slettet. Slettingen berører ikke bare Gmail, men også innhold som man måtte ha på Google Drive, Docs og øvrige Google-tjenester.

Selskapet begrunner slettingen med sikkerhetsrisiko. Kontoer som ikke brukes over lengre tid, løper større risiko for å bli hacket. Typisk har slike kontoer gjerne gamle passord og de mangler ofte tofaktorverifisering, noe som gjør det lettere for andre å ta kontroll over dem.

Det enkleste man kan gjøre som bruker for å holde kontoen aktiv, og dermed hindre at den slettes, er å logge seg inn minst én gang hvert andre år.

Google opplyser at det kun er personlige kontoer som har vært urørt i to år eller mer, som skal slettes. Kontoer opprettet av organisasjoner, skoler og selskaper omfattes ikke av slettingen.

(NTB)

Annonse
Coop tilbakekaller kake
TILBAKEKALLES: Goman suksesskaka blir nå tilbakekalt fra Coops butikker. Foto: Matportalen / NTB

Coop tilbakekaller kake

Coop tilbakekaller Goman suksesskake liten 500 gram på grunn av bakteriefunn. Produktet er fjernet fra Coops butikker over hele landet.

Tilbakekallingen skyldes for høyt innhold av patogene bakterier. Dette kan gi kortvarig ubehag som kvalme, magekrampe, oppkast og diaré, opplyser Coop.

- Vi ber kunder som har kjøpt produktet, om å kaste dette eller levere det til butikken og få pengene tilbake, eller et nytt produkt, heter det i en pressemelding.

Produktet er solgt i 85 Coop-butikker over hele landet.

(NTB)

Black Week ga pakkerekord for Posten

Posten Bring sendte i løpet av Black Week ut rundt 2,5 millioner pakker. Posten ber folk hente pakkene sine så fort de får hentemelding.

Posten rapporterer i en pressemelding om et 12 prosent høyere pakkevolum i år, sammenlignet med fjorårets Black Week.

- Mye tyder på at mange startet julehandelen tidlig i år. Posten Bring har aldri tidligere håndtert så store pakkevolumer under Black Friday. Nå er det derfor ekstraordinært mange pakker på vei ut til landets Post i Butikker. Det er til stor hjelp at pakker hentes så fort man får hentemelding, sier konserndirektør for e-handel og logistikk i Posten Bring, Thomas Støkken.

Han forteller at Posten har hentet inn rundt 750 ekstra ansatte for å ta unna det store pakkevolumet.

(NTB)

Annonse