Annonse

DinSide | Studio

Nordmenn får kontoen tømt
Foto: Berit Roald / NTB

Nordmenn får kontoen tømt

Flere har fått tømt bankkontoene sine som følge av en svindel med bank-ID. Svindlerne utnytter skattemeldingen og sender sms med lenke til skatteoppgjøret.


Lenken går til en falsk nettside som er nær identisk med Skatteetaten sine nettsider, opplyser politiet.

På den falske nettsiden blir man bedt om å oppgi BankID. Så fort man oppgir denne, sitter svindleren med tilgang til bankkontoen din.

– Denne svindelformen er svært profesjonelt utført. Vi ser at ofrene er i alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag. Det er ikke lenger slik at eldre og personer med dårlige IKT-kunnskaper som bedras, det er deg og meg, sier Øystein Andreassen ved Nasjonalt cyberkrimsenter i Kripos.

Han oppfordrer folk til å være på vakt når man får tilsendt lenker på sms eller post, og alltid sjekke nettadressen.

I dette tilfellet er nettadressen skatteetaten.melding.link.

– Oppdager du en slik falsk URL, så må du ikke oppgi BankID, men lukke nettsiden og tipse politiet, sier Andreassen.

(©NTB)

Les hele saken

Bim (23) fikk søsteras lønn

Annonse

Tyngre biler blir dyrere

Regjeringen foreslår å innføre en ny vektkomponent i engangsavgiften. Dette skal gjelde for alle personbiler, også elbiler. Det skal beregnes engangsavgift med 12,5 kroner per kg av bilens egenvekt over 500 kg.

Dette vil gi 2,2 milliarder ekstra til statskassen.

Samtidig foreslår Regjeringen å øke de positive satsene i CO2-komponenten for personbiler med 20 prosent utover prisstigning.

Strømstøtten forlenges
NTB

Strømstøtten forlenges

Regjeringen vil forlenge stønadsordningen ut 2023, med en stønadsgrad på 90 prosent fra og med desember til og med mars 2023, en stønadsgrad på 80 prosent fra og med april til og med september 2023 og en stønadsgrad på 90 prosent fra og med oktober til og med desember 2023. Dette gjelder også for fellesmålt husholdningsforbruk i borettslag og sameier.

Dette går fram i forslag til Statsbudsjettet som ble lagt fram i dag.

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet en bevilgning på 44,7 milliarder kroner for 2023, som er anslag på utbetalinger under ordningen i perioden desember 2022 til november 2023. Stønad for strømforbruk i desember 2023 vil utbetales i januar 2024 og anslås til 2,2 milliarder kroner. Regjeringen vil fremme et eget lovforslag for Stortinget.

Annonse
Kutter i taxfreeordningen: Slutt på kartonger og snustårn?

Kutter i taxfreeordningen: Slutt på kartonger og snustårn?

Regjeringen foreslår å halvere den avgiftsfrie kvoten ved privat innførsel av tobakksvarer som reisegods. Denne endringen gjelder både tobakksvarer kjøpt på tax free og tobakksvarer kjøpt avgiftslagt i utlandet (for eksempel grensehandel).

Dette vil si at man ikke lenger kan ta med seg en hel kartong sigaretter eller et tårn med snus.

Les hele saken

Stortinget nuller ut taxfree-utvidelsen

Skal styrke satsingen
Foto: Audun Braastad / NTB

Skal styrke satsingen

En av de tingene som trolig vil være mest avgjørende for din privatøkonomi det neste året er strømregninga. I statsbudsjettet for 2023 er det foreslått seks strømtiltak, melder NRK.no, og to av dem kan kanskje lette på nettopp strømregninga di.

Først og fremst vil regjeringen videreføre støtteordningen på 1,1 milliarder til ENØK-tiltak i husholdningene.

I dag kan du blant annet søke om inntil 5000 kroner i støtte til energirådgivning, 10 000 kroner til smart strømstyring, inntil 5000 kroner til smart varmtvannsbereder, og 47 500 kroner til solcelleanlegg.

Aller mest kan du søke om til den største investeringen: Skal du oppgradere bygningsmassen, for eksempel skifte kledning, vindu eller tak, kan du søke om inntil 150 000 kroner i støtte.

I tillegg til dette vil regjeringen styrke satsingen på energitiltak gjennom Husbanken.

I tillegg til disse tiltakene vil regjeringen prioritere:
Bedre og enklere informasjon om ENØK-tiltak, strømstøtte til næringslivet, strømsparing statlige bygg og NVE skal utnevnes til ENØK-koordinator.

Les hele saken

- En veldig lønnsom investering

Annonse
Nå bør du trykke her
Illustrasjonsfoto: Katrine Lunke/Pantelotteriet

Nå bør du trykke her

Premiene i Pantelotteriet skal ha «hopet seg opp». Det melder de selv i en pressemelding.

- Tilfeldighetene har ført til at flere milliongevinster i lotteriet har hopet seg opp. Hvis loddene selges i den farten de gjør nå, vil tre personer vinne toppgevinsten på én million kroner i løpet av en uke, sier Gaute Langdal, daglig leder i Pantelotteriet i meldingen.

Inntekter fra Pantelotteriet går til Røde Kors.