Annonse

DinSide | Studio

Advarer om ny epostsvindel
Politiet advarer om epost fra «Namsmannen». Foto: Øystein B. Fossum

Advarer om ny epostsvindel

Politiet har registrert et stort antall svindelforsøk hvor folk mottar mail fra «namsmannen» med en vedlagt link til Altinn.


I emnefeltene står det ofte «Henvendelse fra Namsmannen» eller «Henvendelse fra Namsmannen er tilgjengelig i Altinn», skriver politiet i en pressemelding.


Epostene fremstår som om de er sendt fra noreply@skatteetaten.no og har et feilfritt språk, skriver politiet videre.


– Det kan være vanskelig å vite om det faktisk er en henvendelse fra namsmannen eller om det er svindlere som står bak henvendelsen. Politiet oppfordrer derfor innbyggerne om å ikke klikke på lenker. Ta kontakt med namsmannen skulle du være i tvil, sier leder Nicolay Nakstad for sikkerhetsseksjonen i Politidirektoratet .


(©NTB)

Annonse
Stenger omstridt klatreløype for allmenheten
HORNHELEN: Den nye løypa fra sjøen og opp på toppen av dette fjellet kan bli stengt for allmenheten. Foto: S.M. Tunli www.tunliweb.no/Wikimedia commons 3.0

Stenger omstridt klatreløype for allmenheten

Den omstridte «Sirkusløypa» på Hornhelen i Vestland kan bli stengt for allmenn bruk. Nå blir jernvegen kritisert for å annulere allemannsnretten, melder NRK.

Med utsikt mot havet og stupbratte fjellsider har Hornelen i Bremanger blitt eit ynda turistmål.

Den nye Via Ferrata-løypen (italiensk for «jernveg») opp en sjøklippe i Bremanger åpner 17. juni, men det ser ikke ut til at alle får bruke løypen som omtales som «den mest spektakulære Via Ferraten i Norge».

Kommunen har sendt søknad om å stenge den for allmenn bruk i to år.

- Vi mener dette er lurt i ein oppstartsfase, sier ordførar i Bremanger, Anne Kristin Førde (Ap) til NRK.

På spørsmål om ikke allmennheten skal ligge til grunn, svarer hun:

– Det står nok det i reguleringsplanen, men denne Via Ferrataen er den brattaste jeg vet om, og jeg tror vi gjør lurt i å tenke sikkerhet før vi gjør den til allmenn ferdsel.

Etter åpningen må alle klatrere reise med guide. Det koster enten 1495 kroner for en femtimerstur som går halvveis opp, eller 1695 kroner for en tur helt til toppen som tar 7-8 timer.

Folk kan komme med innsigelser om stengingen frem til 2. juni.

Annonse
Color Line-kollisjon: Alle avganger mandag kansellert
Superspeed 2 under ankomst i Hirtshals ved en tidligere anledning. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

Color Line-kollisjon: Alle avganger mandag kansellert

Color Lines Superspeed 2-ferge fikk en bulk i skroget da det traff moloen da det skulle legge til kai i Hirtshals i Danmark lørdag.

Mandag er alle avgangene mellom Hirtshals og Larvik kansellert, ifølge Color Lines egne rutetider.

Dette bekrefter også Color Lines konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt Erik Brynhildsbakken til Dagbladet.

- I går gikk skipet for egen maskin til verftet i Frederikshavn. Det fikk en bulk i siden etter at det berørte moloen, som nå undersøkes. Dette vil ta noen dager, også er skipet i drift igjen, sier Brynhildsbakken til Dagbladet.

Båtens tur fra Hirtshals til Larvik lørdag kveld ble innstilt etter kollisjonen med moloen i Hirtshals. Også alle avgangene søndag ble kansellert.

Skipet har plass til 2000 passasjerer, og tar normalt to rundturer daglig, opplyser Brynhildsbakken.

- Det er mange mennesker som er berørt, og det er vi lei oss for. Vi gjør alt vi kan for å bistå passasjerene våre, sier han.

Ingen kom til skade da ulykken skjedde, men fartøyet fikk skader over vannlinja. Sammenstøtet har heller ikke ført til noe utslipp, ifølge Brynhildsbakken.

Les hele saken

Alle avgangene i dag innstilt

Annonse
- Historisk høy hurtigladedekning
Unni Berge, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk elbilforening. Foto: Norsk elbilforening

- Historisk høy hurtigladedekning

Norge har fått historisk god dekning med hurtigladere og veksten har vært formidabel siden sommeren i fjor, skriver Norsk elbilforening i en pressemelding.

I undersøkelsen Elbilisten 2023, har dekning av hurtigladere dumpet fra topplass til sjetteplass når de blir spurt om ulemper ved elbil.

- Det har blitt langt enklere å finne en hurtiglader når du trenger det, og da er det flott at folk også opplever det sånn, sier Unni Berge, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk elbilforening.

I mai i fjor kunne vi telle 4600 hurtigladere, mens i år er tallet 6300, opplyser elbilforeningen.

Annonse