Annonse

DinSide | Studio

Advarer om ny epostsvindel
Politiet advarer om epost fra «Namsmannen». Foto: Øystein B. Fossum

Advarer om ny epostsvindel

Politiet har registrert et stort antall svindelforsøk hvor folk mottar mail fra «namsmannen» med en vedlagt link til Altinn.


I emnefeltene står det ofte «Henvendelse fra Namsmannen» eller «Henvendelse fra Namsmannen er tilgjengelig i Altinn», skriver politiet i en pressemelding.


Epostene fremstår som om de er sendt fra noreply@skatteetaten.no og har et feilfritt språk, skriver politiet videre.


– Det kan være vanskelig å vite om det faktisk er en henvendelse fra namsmannen eller om det er svindlere som står bak henvendelsen. Politiet oppfordrer derfor innbyggerne om å ikke klikke på lenker. Ta kontakt med namsmannen skulle du være i tvil, sier leder Nicolay Nakstad for sikkerhetsseksjonen i Politidirektoratet .


(©NTB)

Annonse
EU: 5G skal kunne brukes på fly
Foto: Odd Roar Lange

EU: 5G skal kunne brukes på fly

Om få år kan det bli slutt på treg, ustabil og dyr Internett på fly i Europa. EU-kommisjonen har nemlig lagt fram sine planer for 5G på fly, som innebærer at flypassasjerene skal kunne bruke mobilen sin i lufta på samme måte som de gjør på bakken.

EU har siden 2008 reservert enkelte frekvenser for mobilkommunikasjon på fly, som gjør at passasjerer kan surfe, ringe og sende meldinger uten at det påvirker flyenes kommunikasjonsutstyr, forklarer EU-kommisjonen.

Mens flyene bruker 4,2-4,4 GHz-spekteret for kommunikasjon, vil mobilene benytte 5 GHz, og på den måten unngå forstyrrelser.

Ved lavere høyder kobler mobiltelefonene til mobilmaster på bakken, mens flyselskapene blir nødt til å booste dekningen når flyene flyr høyere, skriver The Telegraph.

Les hele saken

Advarer mot mobilen din

Annonse
Stormvarsel i Vest
MÅ SIKRES: Det er viktig å sikre hagemøbler, søppelkasser, og ikke minst trampoliner, når det blåser som verst. Skjermdump: Finn.no

Stormvarsel i Vest

- Det blir en vindfull søndag på Vestlandet!, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

- Det ventes liten til full storm fra sørøst, og kraftigst vind blir det på fjellet og i kyststrøkene. Vinden avtar i kveld. Men vis aktsomhet om du skal ferdes ute i dag.

Har du husket å sikre hagen?
Usikrete eller løsrevne trampoliner, hagemøbler og søppelspann er tikkende bomber.

Les hele saken

Annonse
Black Friday: - Overrasker
Foto: NTB

Black Friday: - Overrasker

Black Friday ble ikke en ellevill kjøpsfest i år, det skriver prisjakt.no.

Norge-sjef hos prisjakt, Christoffer Reina, forteller at snittrabatten på de beste tilbudene i nettbutikkene var lavere enn i fjor, og andelen tilbud, som fremstod bedre enn de reelt var, økte kraftig.

- Vi er en smule overrasket når vi dykker ned i prisstatistikken fra i går. På forhånd var det spådd en kjøpefest på Black Friday, med ekstremt lave rabatter, hovedsakelig grunnet høye varelagre og lavere kjøpekraft hos kundene. Den spådommen innfridde bare delvis, forteller Reina i en pressemelding.

Annonse
Tilbakekaller pepper
Foto: Matportalen

Tilbakekaller pepper

Vatan Engros kaller tilbake malt pepper i poser på 100 gram av merket Natco. Krydderet er solgt i dagligvarebutikker.

På matportalen.no er det oppgitt at pepperposene blir kalt tilbake fordi det er påvist et ulovlig høyt innhold av plantevernmidler.

Det skal ikke være noen akutt helserisiko ved inntak av produktet, men store mengder er vurdert å kunne være kreftframkallende. De som har kjøpt pepper av denne typen, blir bedt om å enten kaste den eller levere den inn til butikken for kompensasjon.

(NTB)