Annonse

DinSide | Studio

Stiger igjen
Foto: Terje Bendiksby/NTB

Stiger igjen

Etter fem dager med nedgang, stiger prisene søndag: Mai åpnet svært hardt med tanke på strømprisene, som lenge lå godt over snittprisene vi har sett de siste månedene.
Denne uka ser prisene ut som følger:

Mandag: 251 øre
Tirsdag: 232 øre
Onsdag: 223 øre
Torsdag: 198 øre
Fredag: 185 øre
Lørdag: 176 øre
Søndag: 180 øre

Prisene over inkluderer moms, men ikke nettleie og avgifter.

Som på fredag og i dag blir det en ekstra billig time på lørdag – fra 14-15. Da koster strømmen bare 30,50 øre. Timen før er det ikke så verst da heller, med en pris på 59,50 øre.

I Midt- og Nord-Norge er det fortsatt langt hyggeligere priser hele døgnet. Snittprisen her blir 7,41 øre for dem lengst nord (som ikke betaler moms), og da 9,20 øre for dem i Midt-Norge som betaler moms.

Les hele saken

Kan bli billigere

Annonse
FHI: - Bør skrotes
Foto: Ole Berg-Rusten/NTB

FHI: - Bør skrotes

Fortsatt krever enkelte land gyldig coronapass ved innreise, selv om smittesituasjonen er under kontroll. Coronapassordningen bør skrotes, mener FHI.

- EU-kommisjonen har bedt landene slutte med coronapass så snart situasjonen tillater det. Vi mener det bør skje snarest, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet (FHI) til TV 2.

Poenget er borte siden vaksinerte kan bli smittet og kan smitte videre, sier han.

Bruken av coronasertifikat er beskjeden ved reising mellom land i Europa, ifølge assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet.

- Akkurat nå er det få steder man bruker ordningen aktivt, og da nesten bare ved store arrangementer, sier han.

(©NTB)

Les hele saken

Kan være ugyldig

Årets laveste!
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Årets laveste!

60,75 øre blir snittprisen per kilowattime for strøm i Sør-Norge i morgen – det viser tall fra strømbørsen Nord Pool. Det er den laveste gjennomsnittprisen så langt i år, noe som betyr at vi har minst to dager på rad med mer normale strømpriser.

På det laveste er strømprisen rundt 4,75 øre, mellom klokka 17 og 18 på ettermiddagen, som betyr at du kan lage fredagsmiddagen med god samvittighet. Dette er også i dette tidsrommet, kanskje timen før, du bør dusje.

På morgenkvisten fredag er strømprisene på sitt høyeste, og spesielt i tidsrommet mellom klokka 5 og 9 da den er over 1 krone per kilowattime.

Prisene er inkludert moms, mens nettleie og eventuelt påslag fra strømselskapet kommer i tillegg.

Til DinSide forteller Tor Reier Lilleholt, analysesjef i Volue Insight, at det er tre hovedforklaringer til hvorfor strømprisene er så lave torsdag og fredag denne uka:

– I dag er det helligdag og i morgen inneklemt fredag, så forbruket er mindre. Ettersom forbruket er lavere enn produksjonen, blir strømprisene lavere.

–Det andre er at det er masse vind, ikke bare i Norden, men i hele Europa. Og den tredje årsaken er at det er stor solproduksjon i Tyskland, som fører til mer import.

Les hele saken

Gjør du feil? Slik skal egget kokes

Annonse
Strømprisen stuper!
Foto: Miguel Á. Padriñán

Strømprisen stuper!

67 øre blir snittprisen per kilowattime for strøm i Sør-Norge i morgen. Det er den laveste prisen vi har sett siden 3. oktober i fjor, altså på over et halvt år. Bare siden dagen før har prisen sunket med 66 prosent.

Den billigste timen, fra 15-16, koster strømmen 4,2 øre per kilowattime. I de sene kveldstimer, fra klokka 20 og utover, passerer den 160 øre.

Fortsatt er prisen godt over det den koster i Midt- og Nord-Norge. Der er snittprisen per kilowattime på henholdsvis 10 og 8 øre i morgen.

Les hele saken

Du kan angre på strømavtalen

Må stenge trafikkstasjon
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Må stenge trafikkstasjon

Både skranken og teoriprøverommet på Risløkka trafikkstasjon i Oslo stenges til og med fredag.

Årsaken er funn av asbest, melder Statens Vegvesen.

De som har ærend i skranken eller skal ta teoriprøve, bes oppsøke trafikkstasjoner i nabokommunene, som nå er oppbemannet for å kunne håndtere flere kunder.

Oppkjøring og kjøretøykontroll er ikke berørt.

Les hele saken

Presser på for endringer

Annonse
Tilbakekaller sparkesykkel
Foto: KTM

Tilbakekaller sparkesykkel

– Bolten som sikrer forbindelsen mellom styrerøret og fotbrettet avviker fra spesifikasjonen. Dette kan føre til økt slark i styrerøret og i ekstreme tilfeller til brudd ved koblingspunktet til fotbrettet.

Slik beskriver Farlige produkter svakheten i sparkesykkelen Radical Scooter fra KTM, som nå trekkes fra markedet fordi den utgjør fare for bruddskader.

Kunder som har kjøpt produktet bes om å returnere det til en autorisert KTM-forhandler der de vil få kjøpesummen refundert uten krav om å vise kvittering. I mellomtiden bør den ikke brukes.

Produktet er solgt hos følgende forhandlere: Stordspeedshop AS, Motorspeed AS, Spinnin' Wheel AS, Star Motor AS, Motorsyklisten AS avd. Kristiansand, Polaris Nordmøre AS, X-Rider og Ride Bergen AS

Les hele saken

DinSide | Studio - Du kan miste førerkortet