Annonse

DinSide | Studio

Kåret til Norges mest attraktive by

Kåret til Norges mest attraktive by

Harstad, Bryne og Sandnes var de tre nominerte til å motta Attraktiv by-prisen for 2022, og det var sistnevnte som trakk det lengste strået i kåringa.

Juryen trekker spesielt frem at Sandnes har gjort et svært godt arbeid med å utvikle sentrum gjennom mange år, med gode lokaliseringer, satsing på barn og unge og et svært vellykket byrom.

– Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater. Nye funksjoner samlokalisert i sentrum, kultursatsinger, nye bydeler i nedlagte havnearealer og Ruten - et av Norges beste nye byrom, viser at Sandnes lykkes med sitt byutviklingsarbeid, sier Alexandria Algard, juryleder for Attraktiv by-prisen.

Prisen blir delt ut av kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik.

Les hele saken

101 grunner til å dra på Norgesferie

Annonse
Nye kanselleringer
Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Nye kanselleringer

Oppdatert med informasjon om SAS, Norwegian og Lufthansa:

Det er flere innstilte flyvninger og forsinkelser på Oslo Lufthavn søndag morgen, og utover dagen forventes det ytterligere innstillinger, viser Avinors rutetabell.

Søndag morgen er 67 Widerøe-flyvninger kansellert. Det sier kommunikasjonssjef i Widerøe Catharina Solli til DinSide.

Hun opplyser samtidig at alle utelandsrutene og flygningene mellom de store byene går som normalt.

- Jeg har ikke noe konkret antall på hvor mange som blir rammet, men det er veldig mange passasjerer det er snakk om.

Hun oppfordrer samtidig om at ingen av kundene deres tar kontakt med dem, men forteller at selskapet tar kontakt med dem som blir rammet.

I tillegg viser Avinors oversikt at flere SAS-, Lufthansa- og Norwegian-flyvninger innstilles fra og til Oslo lufthavn søndag. Samtidig må reisende belage seg på forsinkelser.

Les hele saken

Flyselskapet skal ta regninga

Listeriafunn

Listeriafunn

Matbørsen AS tilbakekaller Meny Tzatsiki, Italiensk salat, Krepsesalat og Hvalersalat etter funn av listeriabakterier.

Listeriabakterier gir risiko for alvorlig sykdom hos gravide og personer med nedsatt immunforsvar, samt hos eldre og andre personer med underliggende sykdommer.

Tilbakekallelsen gjelder Meny Tzatsiki, Meny Italiensk salat med skinke, Meny Krepshaler i majones og Meny Hvalersalat i 200 grams pakninger.

Listeria-funnet gjelder kun produkter med disse utløpsdatoene: tzatziki 7. juli, italiensk salat 17. juli, krepsehaler 13. juli og hvalersalat 19. juli.

Forbrukere bes kaste produktet eller returnere det til butikken det er kjøpt i for refusjon. Produktet er allerede fjernet fra butikk.

(©NTB)

Annonse
Nordmenn kan reise til Hellas med utgåtte pass
Foto: Nicolas Economou / NurPhoto / NTB

Nordmenn kan reise til Hellas med utgåtte pass

Nordmenn kan nå reise til Hellas med sitt utgåtte pass som legitimasjon. Dette vil gjelde fram til utgangen av 2022.

I et brev sendt til den norske ambassaden i Aten tirsdag denne uken, åpnet greske myndigheter for at nordmenn kan reise til Hellas med pass som utløp for mindre enn tre år siden.

- Greske myndigheter erkjenner utfordringene norske myndigheter har med å utstede reisedokumenter på grunn av høy etterspørsel, og har derfor gått med på å godta norske reisedokumenter som gikk ut i løpet av de tre siste årene for identifikasjonsformål i Hellas ut året, skriver den greske ambassaden i Oslo i en epost til NTB.

Regjeringen har de siste dagene jobbet med å avklare hva dette innebærer, og fredag ettermiddag bekrefter justisdepartementet at det allerede nå er mulig å reise til Hellas med gamle pass.

(NTB)

Kapasiteten for nødpass i Oslo utvides
Foto: Heiko Junge/NTB

Kapasiteten for nødpass i Oslo utvides

Mandag 27. juni åpner et nytt sted for utstedelse av nødpass i Oslo sentrum. Nødpass til innbyggere i Oslo, Asker og Bærum vil bli utstedt her.

– Vi utvider kapasiteten for å møte de endrede kriteriene for utstedelse av nødpass, sier Elisabeth Lund, seksjonsleder forvaltning i Oslo politidistrikt, i en pressemelding.

Det nye stedet for nødpass vil inntil videre ligge i Schweigaards gate 15b, mellom Oslo Sentralstasjon og Bussterminalen sentralt i Oslo. Åpningstidene er mellom klokken 16 og 20 alle hverdager. Det vil kun være drop-in timer og ikke mulig å bestille time på forhånd.

Politidirektoratet har utvidet kriteriene for hvem som kan søke om nødpass, fra 22. juni. Nå kan alle som har bestilt reise til og med 1. juni, søke. Dette gjelder også barn under 18 år, som har bestilt reise etter 1. juni.

Politiet understreker viktigheten av å sette seg inn reglene for nødpass før man møter opp.

(©NTB)

Les hele saken

Lover ingenting

Annonse
Åpner opp
Fra 1. juli åpner Thailand opp for fullt. Da forsvinner omtrent alle koronarelaterte restriksjoner for å komme inn i landet. Foto: Joakim Nilsson/NTB

Åpner opp

Fra 1. juli forsvinner omtrent alle koronarelaterte restriksjoner for å komme inn i Thailand. Da åpner landet for fullt, bekrefter Thailands regjering.

Besøkende slipper å registrere seg før ankomst via nettjenesten Thailand Pass, alle karanteneregler opphører, og kravet om helserelatert coronaforsikring forsvinner, skriver Nettavisen.

Selv om kravet om munnbind forsvinner, anbefaler myndighetene at folk tar på seg munnbind i tett befolkede rom og i rom med dårlig ventilasjon.

Ifølge Nettavisen blir det faktisk enklere enn før pandemien å reise til Thailand. Dette fordi det også blir slutt på kravet om utfylling av innreisepapirene de fleste turister fyller ut kort tid før landing – og som har blitt gjennomgått av tjenestemenn på flyplassen.

Det eneste turister nå trenger, er enten et vaksinasjonsbevis eller gjennomført test før ankomst.

(©NTB)