Annonse

DinSide | Studio

Skyhøye strømpriser mandag
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Skyhøye strømpriser mandag

Uka starter brått for innbyggere i strømregionen sørvest rundt Kristiansand, med strømpriser som ikke ligger under 2,5 kroner per kilowattime. På det høyeste er strømprisen 6,3 kroner per kilowattime mellom klokka 8 og 9 mandag morgen.

De neste timene faller prisen noe, men de påfølgende timene er ikke strømprisen over 3,8 kroner per kilowattime i sørvest.

I strømregionen rundt Oslo er prisene noe lavere, men dagsprisen er fremdeles på høye 1,93 kroner per kilowattime. Den høyeste timen er på ettermiddagen mellom klokka 13 og 14 med en strømpris på 2,72 kroner per kilowattime.

Prisene er inkludert moms, men uten el-avgift og eventuelle påslag.

Annonse
Fikser kameratrøbbel
Foto: Apple

Fikser kameratrøbbel

Forleden dag var det flere brukere som rapporterte om store kameraproblemer med iPhone 14 Pro, men allerede har Apple laget en oppdatering som fikser dette problemet.

Det er imidlertid ikke den eneste tingen som fikses i den seneste iOS 16-oppdateringen med versjonsnummer 16.0.2.

Ifølge Apples endringslogg er blant annet også følgende fikset:

  • Skjermen kan se helt svart ut under konfigurering av enheten

  • Kopier og lim inn mellom apper kan medføre at enheten ber om tillatelse oftere enn ventet

  • VoiceOver er kanskje ikke tilgjengelig etter omstart
  • Retter en feil der enkelte modeller av iPhone X, iPhone XR og iPhone 11 ikke registrerte skjermberøringer etter service.

Som vanlig er det bare å gå til innstillinger => generelt => oppdatering for å oppdatere telefonen til iOS 16.0.2.

Les hele saken

Kameraet bare rister

Tilbakekalles
Foto: Normal

Tilbakekalles

Butikkjeden Normal kaller nå tilbake en voksvarmer fra Pop up beauty. Dette produktet brukes til oppvarming av voks for hårfjerning og har vært solgt i kjedens butikker.

Det er risiko for elektrisk støt som er årsaken til at produktet nå kalles tilbake. Varmgang kan føre til at kapslingen kan smelte og gi mulighet for brannskader og eksponerte strømførende deler.

– Hvis du er i besittelse av produktet må du stoppe å bruke det umiddelbart, heter det seg i pressemeldingen fra selskapet.

Kunder som har kjøpt produktet bes returnere det i butikken. Da får man pengene tilbake, og kvittering er ikke nødvendig.

Annonse
- Tåler ikke én til
Foto: Nanna Wessel Sundt

- Tåler ikke én til

Torsdag ble det kjent at Norges Bank øker styringsrenten med 0,5 prosentpoeng. Bank2 sier flere av deres kunder har meldt at de ikke tåler enda en renteheving.

– Siden sommeren har vi opplevd betydelig pågang av kunder som opplever store utfordringer knyttet til hverdagsøkonomien. Det er flere som har sagt rett ut at de ikke tåler en renteheving til, og august og september ligger an til å bli de to månedene med flest søknader hittil i år, sier gjeldsspesialist i Bank2, Sebastian Mikolajczyk.

Bank2 er en spesialbank som gir lån til mennesker som av ulike årsaker har havnet i økonomisk uføre og som ikke får lån hos de tradisjonelle bankene.

– Denne renteøkningen på toppen av økte energipriser og økte levekostnader begynner virkelig å merkes for de som allerede fra før har det vanskelig, avslutter Mikolajczyk.

(©NTB)

Les hele saken

Så mye dyrere blir boliglånet

Skatteetaten råder folk til å sjekke skattekortet
Foto: Lise Åserud / NTB

Skatteetaten råder folk til å sjekke skattekortet

Med høyere renter blir det mer renteutgifter å trekke fra på skatten i år. Skattemyndighetene råder folk til å sjekke skattekortet sitt nøye.

- Alle som er påvirket av renteøkningen bør sjekke skattekortet sitt nøye, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten.

Skattekortet er basert på et estimat over inntekten og fradragene for kommende år, men det kan endre seg gjennom året. Derfor sier Gjengedal at man alltid sjekke at opplysningene i skattekortet er riktig. Med noen måneder igjen av 2022 er det ennå tid til å justere skattenivået, så man ikke ender opp med å betale for mye – eller for lite.

- Når for eksempel renten endrer seg mye, er det ekstra viktig å se om du trenger å endre skattekortet, sier Gjengedal.

Pandemi og krig har påvirket privatøkonomien mye de siste årene. Andre vanlige endringer som fører til mer eller mindre skatt, er endret familiesituasjon, flytting, ny jobb, å stå uten jobb eller at man tar utdanning.

(NTB)

Annonse

BankID-problemer

BankID melder på sine nettsider at det er problemer med BankID på Mobil. Problemene berører Telia-, Telenor- og Ice-kunder.

- BankID på mobil for ice-kunder er ikke tilgjengelig for øyeblikket. BankID på mobil for Telenor-kunder og BankID på mobil for Telia-kunder er utilgjengelig for enkelte brukere, står det på statussiden.

Saken oppdateres ...

BankID-problemer
Foto: Ali Zare / NTB

Les hele saken

Slik setter du opp BankID-appen